Viime yön aikana meidän nurkille satoi nelisenkymmentä senttiä lunta. Aamulla teimme miehen kanssa molemmat 2 tuntia lumitöitä ja tuloksena oli hetken siisti piha. Tietäpä ei ehditty aurata ennen kuin iltapäivällä, joten kiitos työnantajalle, joka mahdollistaa etätöiden tekemisen! Olisi muuten jäänyt työpäivä väliin tai olisi pitänyt lähteä perinteisesti hiihtämällä töihin. :)

243763.jpg

Tässä allaspenkki kaksi päivää sitten...

243772.jpg

...ja tässä tänään. Ihana pylväskataja oli yön aikana taipunut lumen painosta pitkin pituuttaan. Pelkäsimme jo, että kataja on menetetty, mutta kun ravisteltiin oksista lumia pois ja varovasti alettiin taivutella katajaa takaisin pystyyn, niin kyllä reppana vielä pystyyn nousi. Vahingosta viisastuneena tampattiin pari lautaa pystyyn hankeen ja tuettiin kataja muutamasta kohdasta lautoihin. Toivottavasti tämä toimenpide ei ainakaan haittaa. Olisi sääli, jos kataja olisi mennyttä!

243770.jpg

Etupihan katajillakin on aika tiukat oltavat. Toivottavasti tuiviot kestävät tuon painavan lumen painon!

243773.jpg

Ikkunat ja ovet ympäri taloa ovat täynnä lunta. Lumi on siis tullut kovalla tuulella ja pyörteellä.

243774.jpg

Männyilläkin on raskas taakka. Lähikortteleissa näkyi olevan paljon katkenneita puita ja isotkin koivut ovat nöyrtyneet märän ja raskaan lumimassan alla..

 

243776.jpg

Eilen illalla vihdoin laitettiin ruusupenkkiin havut. Eipä ole niistäkään enää paljoa näkyvissä.

Toivottavasti kelit pian helpottavat tai lumi ainakin alkaisi sataa ylhäältä alas eikä mihinkään muuhun suuntaan. Toisaalta voisi myös toivoa, että kelit pysyisivät pakkasella ja lumi maassa!