Kesää odotellessa hankin pari uutta kaveria sisätiloihin.

55391.jpg

Anopinkieli, Sansevieria trifasciata

Anopinkielen pitäisi viihtyä sekä aurinkoisella että puolivarjoisella paikalla. Mullan pitäisi antaa kuivahtaa aina kastelujen välillä ja välttää liikakastelua. Lannoitetta kasvi haluaa kesäaikaan parin viikon välein.

55386.jpg

Bromelia

Tälle kasville en mitään suomenkielistä nimeä löytänyt. Puutarhalla myyjä kertoi tämän olevan "joku ananaskasvi" ja näinkin tarkasta määrittelystä huolimatta hankin tämän. Kukinto on kertakaikkisen upea! Kasvin juurella oli lappu, jossa oli LKP Plantsin webbiosoite. Kuulemma punainen kukinto tulee kasviin vain kerran, mutta sen pitäisi kestää melko pitkään. Lisäksi kasvi alkaa tekemään poikasia juurelle, joiden pitäisi sitten myöhemmin kukkia. Saapa nähdä miten käy.

Ohjeena lukee, että kasvi tarvitsee paljon valoa, mutta ei suoraa auringonvaloa. Kastella pitäisi kohtuullisesti ja lannoittaa aina silloin tällöin. Lisäksi mainitaan, että tämä on vain koriste, jota ei saa syödä. :)

Nyt alkaa olla sellainen tilanne, että pitäisi hommata jonkinlainen kukkapöytä tai taso. Kaikki kukat ovat palmuvehkaa lukuunottamatta niin pieniä, että niitä ei vielä oikein lattialle viitsi sijoittaa. Ehkäpä on retkeiltävä Ikeaan tai johonkin muuhun vastaavaan paikkaan.