Äsken yllätin jäniksen tai kohtalaisen kokoisen rusakon syömästä ainoaa kukkivaa ruusuani! Kuvittelin, että elukat löytäisivät näin kesäaikaan syötävää metsästäkin, mutta taisin olla väärässä. Pieni kopautus ikkunaan sai pitkäkorvaisen loikkimaan metsään, mutta jo hetken kuluttua kaveri palasi apajille. Tosin tällä kertaa ruokalistalla oli vain juuri vihertämään alkanut nurmikko.

Aamupäivästä +30 asteen lämpötilasta nauttien lähdin kiskomaan saviheinää kukkapenkistä. Tuloksena oli, että joku pienempi kaveri päätti purra kämmeneen sillä seuraksella, että koko kämmenen peukalon puoleinen alue nousi turpeaksi tulipunaiseksi ja kutisevaksi palloksi. Punainen vana lähti nousemaan ranteesta ylöspäin. Pikainen antihistamiini ja kutinaa lievittävä voide auttoivat onneksi muutamassa tunnissa, eikä tarvinnut päättää lähteäkö työterveyteen vai ensiapuun.

Jalat näyttävät pilkkutautisilta, kun paarmat ja itikat on päässeet herkuttelemaan iltaisten kitkemis- ja kastelusessioiden aikana. Taitaa olla ötököillä melkoiset juhlat. Pörriäiset taas eivät tunnu tykkäävän, kun heidän ruokailuaan häiritään kasteluletkulla, joten nekin haluavat pörrätä niin, että on pakko paeta sisätiloihin.

Lentää ei onneksi kaikki ötökät osaa, mutta muurahaisista on kyllä ihan tarpeeksi riesaa ilman siipiäkin. Tosin viime aikoina on näkynyt jotain muurahaisen vartalolla olevia siivekkäitä, jotka tosin ovat ainakin kaksi kertaa muurahaisen kokoisia. Kai tässä olisi pakko hommata joku ötökkäkirja, että voisi selvitellä kenestä on haittaa ja kenestä ei. Tosin mitäpä väliä siitä on, kun mistään ei kovin helposti eroon pääse.

Luonto on ihan mukavaa kunhan se ei hyökkää kimppuun! Odotan sitä päivää, kun hirvi rymistelee ikkunasta sisään. Enkä olisi tästä edes kovin yllättynyt. Tosin ilmeisestikin pahimmat ryminät metsässä on aiheuttanut joku suurempi metsäkanalintu.

Mustikoiden suojaamista pitänee alkaa harkita heti, jos pitkäkorvainen kaverimme päättää aterioida meillä useamminkin. Pienempiin ötököihin ei kai tehoa kuin kunnon vaatetus, korkea kipukynnys tai hyttysansa. Kunhan nyt ei (*koputtaa puuta*) kotilot tänne pesiytyisi, niin ehkä näiden kaikkien muiden kanssa pystyy elämään.

Eilen oli +32 astetta lämmintä ja helteet näyttää jatkuvan vielä toisenkin viikon. Vaikka juuri nyt ukkostaa ja sataa, niin Vesilaitos varmasti kiittää.