Illan pihakierros ei pettänyt tänäänkään, vaan löytyi kaikennäköistä mukavaa. Jaanpa teidän kanssannekin muutaman yksityiskohdan.

116599.jpg

Parvekelaatikon metsämansikoita on maisteltu jo vaikka kuinka monta. Tänään joukosta löytyi myös leppäkerttu, joka pötkötteli linssiluteena. Mansikoiden juuret (?) ulottuvat pitkälle laatikon ulkopuolelle ja aina sinne tänne juuriin on ilmestynyt muutaman lehden rykelmä. Pitkiä roikaleita nuo mansikat tuntuu tekevän ja ei ihmekään, että kasvavat tuolla kallion takana ihan pelkällä hiekallakin.

116601.jpg

Juuri eilen ihmettelin, että eikö nämä verenpisarat aukea ollenkaan. Tänään kotiin tullessani kuitenkin huomasin toisen isoista nupuista auenneen. Kerrassaan upea ilmestys!

116604.jpg

Tässä vielä ystävältä saatuja mehitähtiä. Laitoin kivien väliin pari kourallista multaa ja sinne noita tähtiä. Saapa nähdä pysyykö multa ja kasvit tuollaisessa raossa vai keräänkö niitä ensimmäisen sateen jälkeen maasta.

Viime viikolla istutettiin pensasmustikoita: rouva Ainoa, herra Alvaria ja itsensäpölyttävää North Blueta. Osa taimista ostettiin marketin puutarhamyymälän loppuunmyynnistä ja sen ne ovat kyllä vähän näköisiäkin ainakin kun vertaa "oikeisiin" puutarhan taimiin. Noinkohan nuo rimpulatkin vahvistuvat vai pitäneeköhän hankkia uudet taimet tilalle. Lisäksi laitettiin kolme pensasta mesivadelmaa, puolen hinnan taimia nekin.

Muuten hankin jokaisen puutarhan perustarvikkeita, eli murkkumyrkkyä ja rounduppia. Murkut saisivat muuttaa vaikka tuonne metsään, roundupilla taas toivon nujertavani muutaman ikävän kannon ja juuren, jotka törröttävät maasta eivätkä tajua katketa.

Nyt vielä kun nurmikon saisi virehtämään edes vähän tasaisemmin, niin voisi olla erittäin tyytyväinen. Mutta eipä sitä mikään kastelumäärä tunnu riittävän, että nurmikko jaksaisi nousta. Viime kuussa pihaa kasteltiin 12 kuution verran, en edes uskalla arvata paljonko tässä kuussa tällä vauhdilla menee.