Hiphei! Kesä se tulla jolkottelee! Pihassa ei ole lunta enää kuin suurten kivien luona ja pahimmissa varjopaikoissa. Eipä uskoisi, että vajaat 4 viikkoa sitten tuli melkein puoli metriä lunta.

Kesähaaveilut alkoivat heti tammikuussa, kun 2.1. tuli ensimmäinen siemenluettelo. Tilauksia tein kahteen eri paikkaan helmikuussa. Siemenet tulivatkin melkein heti ja nyt huomasinkin, että jos Kodin kukilta taimet eivät tule tulevalla viikolla, niin pitänee alkaa jo kysellä niiden perään.

Viime keväänä istuttelin ihan liian aikaisin osan siemenistä. Tänä keväänä päätin, että moista virhettä en tee. Niinpä ehkä jo joidenkin siemenien osalta paras istutusaika on mennyt. Huomasin lisäksi, että olen ostanut pari pussia siemeniä, joissa vaaditaan kylmäkäsittelyä. Jos kasvatusohje sanoo, että siemenet pitäisi laittaa 5 viikoksi jääkaappiin, niin ei kai siinä muutakaan vaihtoehtoa ole?

Tänään 19.4.

- leikattiin ruusut noin 10-20 senttisiksi ja kasteltiin lämpimällä vedellä
- otettiin katajilta talvisuojaukset pois: kaksi katajaa kymmenestä on tosi ruskeita, taitavat mennä vaihtoon. Kostautuu se, kun viime talvena (vai toissa talvena??) ei suojattu uusia taimia mitenkään
- havut ja rodot saivat lämmitä vettä ja lannoitetta. Talvisuoja oli jäätynyt yhteen rodoon kiinni, joten sitä ei vielä revitty irti

Kylvettiin seuraavat (siemenet Exotic Gardenilta):

- auringonkukka 'Pacino'
- auringonkukka 'Ruby'
- auringonkukka 'Ring of fire'
- auringonkukka 'Titan'
- auringonkukka 'Surprise-Surprise'
- munakoiso 'Udumalapet'
- ruukkupaprika 'Lipstick'
- tomaatti 'Tiny Tim'
- mansikka 'Alexandria' (mansikka epäonnistui viime vuonna ihan totaalisesti, ehkä tänä vuonna parempi tuuri?)
- palsami 'Tom Rhumb Scarlet'

Aika auringonkukkapainotteiset kasvit, mutta pidän kovasti auringonkukista. Taidanpa raivata vähän suuremman alueen niille tänä vuonna, tai siis pistää miehen raivaamaan. ;)

Siivoustyötä pihalla on paljon mm. viime syksyisen parvekeremontin jäljiltä. Kunhan piha vielä vähän kuivahtaa, niin sitten on hyvä haravoida. Loput pensaiden leikkuutkin pitäisi tehdä, silmuja alkaa nimittäin näkyä jo melkein jokaisessa kasvissa. Perennoista särkynyt sydän on pukkaamassa uutta kasvustoa. Sipulikasveista näkyy piikkejä jo siellä ja täällä, pari krookustakin jo kukkii.

Kevät! Jippii!