Soitin tänään puutarhasuunnittelijalle ja annoin kommenttimme suunnitelmasta. Kommentit olivat todella pieniä ja lähes kaikkia kysymiäni asioita hän oli miettinytkin, mutta ko. asioista ei vain oltu aiemmin keskusteltu. Tuskin maltan odottaa työselostusta, mistä käy tarkemmin ilmi esim. perennapenkkien istutussuunnitelmat.

Lisäksi kysyin jokaisen ammattilaisen unelmakysymyksen: "Tiedätkö mikä on se semmoinen, missä on semmoinen juttu, joka on tälleen". Toimii alalla kuin alalla. Ammattilainen saa aina hepulin ja kysyjä puolustautuu, kun ei tiedä asiasta mitään. Sain ilmaistua itseäni kuitenkin niin selvästi, että luulen saaneeni oikean vastauksen. Hain siis jotain sellaista puuta, missä oksat riippuvat alaspäin. Entisellä naapurillamme oli pihalla sellainen, ja se oli aivan ihana! Samoin esim. Liljendalin Shellin pihassa on sellaisia (älkää kysykö miksi tiedän) puita.

Vaihtoehdoiksi suunnittelija tarjosi sateenvarjojalavaa (Ulmus glabra 'Camperdownii'), rautatienomenapuuta (Malus prunifolia 'Hyvingiensis') tai riippapihlajaa (Sorbus aucuparia 'Pendula'). Veikkaanpa, että kyseessä on tuo ensimmäinen. Nyt kun luen noista eri lajikkeista tietoa, niin kyllä tuo rautatienomenapuukin houkuttelisi. Omenat voisi käyttää ja kukinta olisi varmasti tosi kaunis! Jatkan siis haaveilua.