Sääennnuste lupaili ensi viikoksi takatalvea. Johan tuo liian hyvin olisikin mennyt, jos kesäinen sää olisi jatkunut koko toukokuun.

Viime viikolla tuli aiemmin tilaamani verenpisarat ja muut tarvikkeet. En tiedä minkä vuoksi kuvittelin saavani isompia kasveja, mutta tässä nämä pikkuruiset hennot taimet kököttävät. Nyt vasta tajusin, että olisi ehkä kannattanut tilata useampi samanlainen taimi sen sijaan, että jokaista on yksi. Eihän kai nyt aina yhdestä taimesta yhtä amppelillista saa? Ehkä pitää hommata jotain muita verenpisaran taimia noiden kaveriksi ja amppelin täytteeksi.

81517.jpg

Tässä näkyy lisäksi kaksi huonevehkan mukulaa, nuo kai pitäisi laittaa maahan. Kuvittelin, että ne ovat ulkokasveja, mutta nimi kyllä viittaisi johonkin muuhun. Lisäksi pussissa on lannoitekäpyjä, joiden pitäisi jaksaa lannoittaa koko kesä.

81516.jpg

Persilja kasvaa jo hyvää vauhtia. Suunnittelin jakavani tämän useampaan ruukkuun, mutta en sittenkään ole varma onko se tarpeen. Täysin "mutulla" tämä touhu menee.

81518.jpg

Tässäpä tätä lohdutonta tontin peränurkkaa, mitä on yritetty siivota. Toivottavasti joku päivä tämäkin kohta näyttää erilaiselta. Edellinen asukas on lisäksi jättänyt mitä ihmeellisempiä rakennusjäteläjiä ympäri pihaa ja niitä on nyt sitten kottikärrykaupalla kärrätty peräkärryyn ja kaatopaikalle. Kaikkea noista ei kyllä millään saa pois. Onneksi tuo vihreän pressun peittämä alue on kalliolla, ja juuri tuolle osalle ei tänä kesänä tehdä vielä mitään. Se saa siis toimia tavaroiden väliaikaisvarastona.

81519.jpg

Tässä on selvästi edellinen asukas rakentanut kukkapenkkiä. Noinkohan tuolta joku tulppaani tai muu vastaava ehtii putkahtaa ennen kuin kaivinkoneet tulevat hommiin.