Annoin ruusuille muutama viikko sitten ukaasin, että jos ne eivät ensi kesänä kuki, niin hommaan tilalle uudet ruusut. Tästä ilmeisesti reppanat säikähtivät ja melkeen jokaisessa yksilössä on jo nyt tänä kesänä nuppuja. Muutama kukka on jo auennutkin! Tosin ehkä lannoituksellakin saattaa olla jotain tekemistä kukkimisen kanssa.

147228.jpg

Tässä ensimmäinen auennut Peace-ryhmäruusun kukka. Lisää näyttää olevan tulossa.

147229.jpg

Tantau-ruusu Bernstein kukki jo ostettaessa.
Välissä oli monta viikkoa, että nuppuja ja kukkia ei näkynyt lainkaan.

Aiemmin olen esitellyt sekä vaalean että punavalkoisen verenpisaran. Punamustakin alkoi kukkia ja se on kyllä tosi upea! Koko amppeli on täynnä nuppuja ja jos vain kelejä riittää, niin kukkimista varmasti saa ihailla vielä pitkään!

147231.jpg

Kaikenvärisiä kukkia on vielä tulossa. Huomasin myös kaksi erikoisen näköistä nuppua, jotka ovat täysin muista erilaisia. Saapa nähdä mitä niistä tulee.

147223.jpg

Oman pihan ensimmäiset mustikat. Kuvaaja ehti napata yhden mustikan ennen kuvan ottoa. :)

Puutarhaan on muuttanut anopin pihalta mm. kartanopioni ja muutama jonkun toisen pionin pikkuruinen taimi. Hentoinen malvan oksa pääsi myös tuonne penkkiin. Luumupuukin muutti toiselta puolelta Suomea tänne, tosin se näyttää tällä hetkellä enemmänkin pensaalta kuin puulta. Pitäisikin perehtyä, missä vaiheessa puu olisi viisainta leikata. Etupihan havut on tilattu, niitä päässee tässä muutaman viikon sisään istuttamaan. Samoin loput marjapensaat on tarkoitus tässä syksyllä hankkia. Mistähän niitä vihreitä nurmikoita saisi...