Viherpeukalo haastoi meemiin. "Tehtävänanto: paljastan viisi omituista tapaani. Tämän jälkeen valitsen seuraavat viisi ihmistä, jotka haastan tekemään saman perästä. Heidän tulee myös kirjoittaa nämä säännöt merkintäänsä. Linkitän haastamani ihmiset tämän merkinnän loppuun ja käyn ilmoittamassa heidän kommenttilaatikkoihinsa haasteesta ja tästä merkinnästä."

Tässäpä näitä, vaikka olen varma, ettette maailmankaikkeuden kannalta näiden tietäminen ei ole välttämätöntä:

1. Biojäteämpäriin on ensin laitettava muovipussi, sitten paperinen biopussi ja pussin pohjalle vielä kaksi siististi kahtia taitettua talouspaperin palaa. Tämä on kylläkin mielestäni järkevää, ei omituista. ;)

2. Aamupalaa syön yhtä aikaa kun luen lehteä, katson jotain nauhotettua ohjelmaa telkkarista ja selaan mielenkiintoisia sivuja netistä. Töihin tultua en muista yhdestäkään mitään.

3. Puhelimessa puhuessani piirrän aina paperiin ihmeellisiä kuvioita. En pysty keskittymään, jos en löydä kynää.

4. Illalla hampaiden pesun jälkeen on aina ensin juotava lasillinen vettä ja sitten rasvattava huulet. Lisäksi on löydettävä vihreät villasukat tai valkoiset lämpösukat. Ilman näitä uni ei tule.

5. Kaikki pärinä, surina ja sirinä, minkä lähteenä on joku sähköinen vekotin, ärsyttää yli kaiken, jos ko. vekotin ei juuri sillä hetkellä tee jotain järkevää. Samoin, jos laitteessa (esim. vahvistin) on virta päällä turhaan, saa minut raivon partaalle.

Haastamispuoli onkin hankalaa, kun ilmeisesti kaikki puutarhabloggaajat jo haasteen ovat saaneet. Otanpa siis enemmän tai vähemmän randomina seuraavat: Ihanat naiset (kaikki 9!), Alakarppaaja, Maiju, Satu ja Auringonkukan. Jään jännityksellä odottamaan!