Aurinko paistaa, lämmintä on noin 16 astetta. Ilma tuntuu ihan kesäiseltä, eli onneksi meteorologit eivät aina ole oikeassa sateista ja kylmistä viimoistakaan. Kävin juuri keräämässä loput mustaherukat: kahdesta pienestä pensaasta tuli yhteensä 7 desiä marjoja. Pakastamaan ei noin pientä määrää ala, joten ollaan naposteltu niitä tässä useampana iltana. Upean isoja marjoja, jotka ensin maistuvat makealta, mutta lopulta saavat silmät kieroon...

Tänään bongasin kaksi kypsää mesivadelmaakin, hyviltä maistuivat! Raakileita on jonkin verran, mutta ei niistäkäään pientä napostelua enempää marjoja tule. Mustikoitakin löysin jo pari kypsää, mutta raakileita on ihan mukavasti. Kirsikoita on tasan 7, tulee melkein ongelma mihin moisen määrän upottaisi! ;)

Sen sijaan karhunvatukat,  päärynä ja luumu eivät vielä tänä vuonna tuota satoa. Hiljaa hyvä tulee, toivottavasti.

Tämän hetken ilahduttajia puutarhassa ovat töyhtöangervot.

1779522.jpg

Punainen lajike...

1779516.jpg

...ja upea vaaleanpunainen, joka näyttää melkein hehkuvalta.

1779523.jpg

Nämä kasvavat tällä hetkellä vierekkäin talosta katsottuna ison kiven (kuvassa oikeassa reunassa) väärällä puolella. Kuvittelin, että nämä kasvaisivat korkeammiksi kuin kivi, mutta nyt jo toista kesää jäävät tuonne kiven taakse varjoon. Olen harkinnut, että siirtäisin ne kiven etupuolelle, mutta kasvavatkohan sitten jättiläisiksi...

Kun kuvasssa näkyy sademittari, niin laitettakoon muistiin, että eilen kävi kaksi lyhyttä, mutta ravakkaa vesikuuroa. Vettä tuli yhteensä 10 mm ja ukkonen rymisteli jonkun matkan päässä. Monena vuonna täällä maan Kaakkoiskulmalla kesän pahimmat ukkoset ovat olleet juuri elokuun ensimmäisinä päivänä - niin myös vuonna 1994 kun tulin tänne hakemaan opiskelijakämpän avainta ja kastuin läpimäräksi juostessani junasta asemalle. Nyt voin julistaa olevani virallisesti vanha, kun muistan yli 10 vuotta vanhoja sääjuttuja. ;)

1779543.jpg

Töyhtöangervoihin palatakseni: kolme valkoista taimea kasvaa etupihan puolella. Jättipoimulehdet ovat tässä kuvassa vallanneet muidenkin kasvien alaa, joten kitkemistä on taas tiedossa.