Täällä virtuaalipuutarhassani on ollut tosi hiljaista johtuen lähinnä siitä, että puutarhassa on ollut viimeisen reilun viikon vähintään parikymmentä astetta pakkasta. Pihaa on tullut katseltua vain joko ikkunasta tai varaston ovelta takkapuita hakiessa.

Olen vähän harmitellut, kun ensi kesänä ei todennäköisesti vielä mikään kuki, ellen hanki kesäkukkia. Edellisessä asunnossa ihastuin miljoonakelloon ja lumihiutaleeseen, jotka kukkivat koko kesän. Loppukesästä puskat olivat valtavia ja kukintaa kesti pitkälle lokakuuhun asti. Näiden lisäksi löytyi niitä yleisimpiä joka puutarhalta löytyviä samettiruusuja, orvokkeja, pelargonioita ja muita. Nyt uudessa Viherpihassa oli tarjous verenpisaroista. Lajikkeita oli kolme: Snowburner, Holly's Beauty ja New Millenium. Kaikki noista näyttävät tosi upeilta, mutta mielenkiintoinen mustanpunainen New Millenium kiehtoisi. Tosin en tiedä miten hyvin sen väritys sopii vaaleansinisen talon kanssa yhteen, mutta ei kai kaikkea voi ajatella niin. Myös tuo Snowburner näyttää ihanalta, joten ehkäpä laitan ensimmäisen kesäkukkatilauksen vetämään!

Muita mielenkiintoisia olivat suklaalta tuoksuvat kukat kuten esim. cosmoskukka ja huonevehka. Jälkimmäisestä sanotaan, että se talvehtii pakkasettomassa paikassa omassa ruukussaan. Tarkoittaakohan tuo sitä, että pitäisi olla vähän plussan puolella oleva paikka eli onko noin 15-asteinen varasto liian lämmin? Luulisi, että tuollaisessa lämpötilassa ruukkua pitäisi muistaa kastella. Kyllä on vielä paljon opeteltavaa ihan näin perusasioissakin!

Päädyin lopulta tilaamaan yhden jokaista kolmea verenpisaraa ja huonevehkapaketin. Yllätys tulee postissa joskus kesän alkupuolella. Toivottavasti saan ne pysymään hengissä toisin kuin huonekasvini.