Perjantaina allaspenkkiin muutti kaksi timanttituijaa. Tuijat olivatkin melkoisen tanakoita ja tuuheita kavereita verrattuna niihin, mitä edellisessä asunnossa ostimme, vaikka taimikoko olikin sama.

204842.jpg

Pylväskatajan ja tuijien väliin jätettiin rako, josta toivottavasti jossain vaiheessa takana oleva alppiruusu näkyy. Toisaalta tuossa on nyt myös yksi mahdollinen paikka kärhölle, jota olen koko kesän jo himoinnut.

204843.jpg

Verenpisararuukku roikkuu vielä ulkona. Ajattelin yrittää saada tuon talvehtimaan kuistilla, jossa on talvella 10-15 astetta lämmintä, viileämpää paikkaa kun meillä ei ole. Verenpisarassa on nyt paljon noita "möykylöitä", jotka ovat siis ilmeisesti siemeniä. Tosin rakenteeltaan ne muistuttavat enemmänkin kirsikoita: kuoren alla on mehuisa hedelmäliha tms. ja sisällä pieni kivi. Voikohan näitä mitenkään kerätä talteen ja yrittää kasvattaa keväällä?

Toinen kysymys liittyy sieniin: mitähän nämä ovat? Näitä on tuossa tontin rajalla koivujen välissä. Kannattaako siis antaa olla vai pistää pataan? Jos söisin vain niitä sieniä mitä tunnen, söisin vain kärpässieniä...

Muoks: kaikkitietävästä ircistä sainkin jo vastauksen, kyseessä on ilmeisesti kahden ristin pulkkosieni, joten jätänpä sienet metsään.

204838.jpg

204840.jpg

204841.jpg