7 vuotta sitten oli myös lämmin kesäkuinen viikonloppu. Enpä muista, mitä silloin kukki, mutta tässä tällä viikolla otettuja kuvia.

646986.jpg

Kartanopioni alkoi kukkia 2 tuntia edellisen postauksen jälkeen. Kannatti siis olla hätäinen!

646990.jpg

Tässä kaikki kartanopionit komeudessaan. Askartelin luomutuen painaville varsille muutamasta ohuesta rungosta ja oksasta. Kukinta kerti vain pari päivää, mutta lehdet ovat jo sellaisenaan valtavan upeat. Saapa nähdä millainen komeus tästä tulee kunhan pioni saa olla muutaman vuoden paikallaan.

647002.jpg

Alppiruusuissa on elämää! Kaikista kolmesta alppiruususta työntyy kauniita vaaleanvihreitä uusia lehtiä. En siis vielä lopeta toivomista.

646997.jpg

Tässä lienee tämän kesän ainoat alppiruusun kukat. Upeita! Muistelenpa, että tämä on lajiltaan Lee's Dark Purple.

647005.jpg

Kukahan tämä on? Jännityksellä odotan, millaiset kukat tuohon aukeaa. Tämä taitaa olla peräisin anopin kukkapenkistä.

647008.jpg

Ihana papukaijatulppaani on ainakin puoli metriä korkea. Aivan ihana!

647009.jpg

Ja tämä pikkuinen perhonen tulppaanin kaverina piti vielä ikuistaa.

Ai niin, yllätin eilen yläkerran parvekkeelta sen kaverin, joka juoksee tuolla välikatossa rallia kaikki päivät. Toivoin, että se olisi ollut jotenkin ilkeän näköinen kaveri, mutta ei: pieni söpöinen oravanpoikanen kiepautti itsensä parvekkeen alle ja hyppäsi maahan. Taidanpa tietää mistä kaveri välikattoon pääsee, joten reitti pitäisi tukkia kunhan ensin varmistaa, että kaveri on ulkona eikä jää vangiksi.

Ja tylsempi jälkihuomio: bongasin ruusun nupusta kesän ensimmäiset kirvat. Ne ne tulevat yhtä varmasti kuin hallayöt toukokuussa. Mutta ei se mitään, aloitetaan taistelu ja katsotaan kumpi voittaa.