Jokainen kirjoitus tekisi mieli otsikoida tyyliin "kukkii, kukkii", niin paljon pihalla on kaikkea ihanaa. Yritin kirjoittaa tätä juttua jo sunnuntaina, mutta lähistöllä räsähtänyt ukkonen sai vetämään kaikki töpselit pois seinästä kiireen vilkkaa.

1685491.jpg

Kartanopionin jälkeen seuraava pioni on avannut kukkansa. Tässä puskassa ei ollutkaan kuin tämä yksi nuppu. Muistiinpanojeni mukaan tämä on tarhapioni 'Rubra Plena'.

1691144.jpg

Sinisiä akileijoja...

1691146.jpg

...ja valkoisia akileijoja.

1691139.jpg

Näitä saksankurjenmiekkoja uhkailin biojätteeseen joutumisella. Nimittäin edellinen asukas oli istuttanut nämä tuonne kalliolle ja siirsin ne tähän kukkapenkkiin toissakesänä. Kahteen kesään ei näkynyt kuin lehtiä ja nyt heti uhkailujen jälkeen tuli kaksi kukkaakin. Tehokasta!

1691157.jpg

Nämäkin lienevät saksankurjenmiekkoja. Ovat vaan melkein puolitoista metriä korkeita ja lehdet huomattavasti kapeammat kuin edellisessä lajikkeessa. Kaikki kukat on muuten sinisiä paitsi tuo yksi on valkoinen - mikähän mutaatio lienee.

Muoks: Nämä siis ovat siperiankurjenmiekkoja, kiitos Inkiväärille tunnistuksesta!

1691150.jpg

Tässä näkyy ehkä paremmin noiden kurjenmiekkojen koko. Ihania puskia!

1691141.jpg

Alppiruusu Grandiflorum kukki upeasti noin viikko sitten.

1691153.jpg

Nurmikkoa ajellessa jätettiin laikkuja apilaa muutamiin paikkoihin. On sekin vaan kaunista! Tuo keltainen apilan omainen kasvi sen sijaan ei ole kaunista. Se leviää tuhottomasti ja kasvaa äärettömän pitkiä rönsyjä peittäen kaiken mahdollisen. No, liian kivaahan tämä puutarhahommailu ilman rikkaruohoja olisikin.

Tästä on hyvä heinäkuun alkaa! Nupuista päätellen kohta täällä näkyy ruusuja...