Allaspenkkikin alkaa näyttää jo joltain! Kitkin rikkaruohot pois ja levittelin ympäriinsä ravinteikasta paikallislehteä. Tosin ilmaisjakelu mainosti käyvänsä biojätepussin pohjalle, kissan hiekkalaatikkoon jne, että ehkäpä se tehdään vielä paremmasta paperista? :) Joka tapauksessa, lehden päälle tuli uusi kerros multaa ja sen jälkeen penkki oli istutusvalmis.

697015.jpg

Hankimme viikonloppuna taimia parista paikallisesta liikkeestä, mutta alkuviikon sateiden vuoksi taimet pääsivät maahan vasta eilen. Tosin samalla huomattiin, että taimia on ihan liian vähän, joten niitä piti hankkia lisää. Niinpä eilen pääkaupunkiseudun reissulla käytiin Käpylän tietämillä Sofianlehdossa. En tuolla ennen ole käynyt, mutta jo aiemmin olen huomannut mainoksen Pohjoismaiden laajimmasta kärhövalikoimasta.

Tuonne olisikin voinut hävittää omaisuuden! Ihania isokukkaisia kärhöjä ja kauniita, mielenkiintoisen värisiä ruusuja oli uskomattomia määriä! Miksi minun kärhöni eivät kuki lautasen kokoisilla kukilla ja ruusutkin vielä pihtaavat sitä ensimmäistäkin kukkaa? Tässä vaiheessa aloittelevan viherpiiperön kärsivällisyys on melkoisella koitoksella.

Mutta ei se mitään. Onneksi kesäkukat kukkivat! Tuohon allaspenkkiin pitää hankkia vielä vähän lisää taimia: nyt juuri parhaasta katselusuunnasta on vielä ikävä multapaikka. Muutenkin jotain maanpeitekasvia voisi lisätä ihan tulevaisuudenkin varalle.

697017.jpg

Tällä hetkellä suosikkivärini on tämä laventelinsininen. Kaunis laventeli pääsi itsekin yhden kiven eteen. Muuten penkin värimaailma on sini-violettia ja vaaleanpunaista, mutta jättipoimulehtihan kukkii keltaisena. No, vähän jotain väriä.